Parksessies 2020

multidisciplinair kunstfestival in de openbare ruimte

Geen Parksessies 2020

De nieuwe termijn aan maatregelen wegens het covid-19 virus betekent dat ook Parksessies niet door kan gaan dit jaar.

Uiteraard vinden we dit erg verdrietig. Parksessies is wat wij, de tienkoppige organisatie en tientallen vrijwilligers, met alle liefde doen en naar uitkijken. We beseffen dat ons leed relatief klein is; mensen die ziek zijn of dierbaren verliezen hebben het veel zwaarder. Onze gedachten zijn bij hen.

Veel stond al in de startblokken voor Parksessies 2020: Muzikanten, theatermakers en kunstenaars. Ook foodtrucks, leveranciers, techniek en andere partners worden getroffen. Veelal zzp’ers en kleine bedrijven, die onder financiële druk staan. Zo ook wij. De toekomst is onzeker, maar we blijven strijdbaar. We hopen dat dit bericht jullie bereikt in goede gezondheid.

Liefs,

Parksessies

 

Parksessies

Parksessies is een vierdaags multidisciplinair kunstfestival in de openbare ruimte dat elke zomer plaatsvindt in stadspark de Haarlemmerhout in Haarlem. Het festival probeert ontoegankelijk kunst op de meest laagdrempelige manier te laten zien, waardoor een breder publiek in aanraking komt met deze bijzondere kunsten. Jaarlijks heeft het festival een maatschappelijk of artistiek thema, aan de hand waarvan de kunst-, theater- en muziekprogrammering wordt samengesteld. Dit gebeurt voor een deel in samenwerking met alle culturele instellingen van Haarlem.

Parksessies is in 2012 begonnen als een idee van Coco Groothuis. Zij verzamelde een groep twintigers en begon uit het niets in samenwerking met Stichting STAD een festival. Toen nog op vier woensdagen. Er kwamen gemiddeld 500 bezoekers per editie. Een paar jaar later waren dit er al 5.000 per dag.

Inmiddels is Parksessies in Haarlem een begrip. Het concept is in 2018 verandert naar vier dagen achter elkaar, dat altijd plaatsvindt tijdens het eerste echte weekend van de zomervakantie.

 

Info

parksessies.nl

Volg ons

Parksessies 2018

multidisciplinair kunstfestival in de openbare ruimte

Wende Snijders
Op donderdag 19 juli om 20:30 uur was Wende Snijders kleinschalig en gratis te zien tijdens de openingsavond van Parksessies 2018. In de Haarlemmerhout presenteerde de zangeres een try-out van de show ‘Mens’ waarmee ze in het najaar het clubcircuit aandoet. Een concert in het verlengde van haar veel geroemde gelijknamige theaterprogramma en gebaseerd op haar meest recente Nederlandstalige album dat ook ‘Mens’ heet.

 

Info
Parksessies
Eerste weekend van de zomervakantie (wo t/m za)
Haarlemmerhout

parksessies.nl

Volg ons

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Klein Haarlem nieuws?