Parksessies 2019

multidisciplinair kunstfestival in de openbare ruimte

Parksessies

Parksessies is een vierdaags multidisciplinair kunstfestival in de openbare ruimte dat elke zomer plaatsvindt in stadspark de Haarlemmerhout in Haarlem. Het festival probeert ontoegankelijk kunst op de meest laagdrempelige manier te laten zien, waardoor een breder publiek in aanraking komt met deze bijzondere kunsten. Jaarlijks heeft het festival een maatschappelijk of artistiek thema, aan de hand waarvan de kunst-, theater- en muziekprogrammering wordt samengesteld. Dit gebeurt voor een deel in samenwerking met alle culturele instellingen van Haarlem.

Parksessies is in 2012 begonnen als een idee van Coco Groothuis. Zij verzamelde een groep twintigers en begon uit het niets in samenwerking met Stichting STAD een festival. Toen nog op vier woensdagen. Er kwamen gemiddeld 500 bezoekers per editie. Een paar jaar later waren dit er al 5.000 per dag.

Inmiddels is Parksessies in Haarlem een begrip. Het concept is in 2018 verandert naar vier dagen achter elkaar, dat altijd plaatsvindt tijdens het eerste echte weekend van de zomervakantie.

 

Info
Parksessies
Eerste weekend van de zomervakantie (wo t/m za)
Haarlemmerhout

parksessies.nl

Volg ons

Parksessies 2018

multidisciplinair kunstfestival in de openbare ruimte

Wende Snijders
Op donderdag 19 juli om 20:30 uur was Wende Snijders kleinschalig en gratis te zien tijdens de openingsavond van Parksessies 2018. In de Haarlemmerhout presenteerde de zangeres een try-out van de show ‘Mens’ waarmee ze in het najaar het clubcircuit aandoet. Een concert in het verlengde van haar veel geroemde gelijknamige theaterprogramma en gebaseerd op haar meest recente Nederlandstalige album dat ook ‘Mens’ heet.

 

Info
Parksessies
Eerste weekend van de zomervakantie (wo t/m za)
Haarlemmerhout

parksessies.nl

Volg ons

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Klein Haarlem nieuws?