Gevolgen Coronavirus

Update: 2 juni 2020

Allereerst hopen we dat iedereen in goede gezondheid is en blijft in deze tijd met het Coronavirus (COVID-19). Het is een enorm lastige en onzekere tijd voor iedereen. De impact van de maatregelen is moeilijk in te schatten voor op de lange termijn. Gelukkig horen we van veel van jullie dat veel opdrachten inmiddels gecontinueerd zijn of gaan worden. Wij ontvangen regelmatig vragen over hoe Klein Haarlem omgaat met het Coronavirus. Klein Haarlem probeert zoveel mogelijk te kunnen helpen en verzameld informatie die belangrijk is voor de creatieve en culturele sector. Via deze pagina en interne nieuwsbrieven houden we jullie op de hoogte.

 • Bij Klein Haarlem houden we de richtlijnen van de overheid en het RIVM aan. RIVM adviseert nog steeds; werk zoveel mogelijk vanuit huis. Bij klachten blijven huurders en de huismeester thuis. Geen uitzonderingen. Houd altijd 1,5 meter afstand van andere huurders en de Huismeester. De Greiner en de flexruimte blijven open, maar iedereen die aanwezig is moet wel minstens 1,5 meter afstand houden. Maak liever geen gebruik van het OV om naar je werk te gaan. En probeer je werktijden bijvoorbeeld te spreiden. Meer dan één persoon in de lift is iets wat even niet kan. In de flexruimte ligt een voorraad hygiënische doekjes, gebruik deze waar nodig. Er wordt ook nog steeds goed schoongemaakt in de Greiner.
 • De Huismeester maakt als enige van ruimte 25.001 gebruik, voorlopig geen open space. Reparaties gaan op afspraak en altijd op 1,5 meter afstand. Huurders kunnen de Huismeester bellen of mailen voor het maken van een afspraak, geen walk-ins. Mailen kan via huismeester@kleinhaarlem.nl , bij spoed bel de Huismeester op 06-11071847 of doe je melding direct bij Ymere Service 088 000 8900 wanneer je een huurder van Ymere bent.
 • Deze crisis is een enorm lastige situatie voor ons allemaal. Zeker voor creatieve en culturele ondernemers heeft dit verstrekkende gevolgen. Wij volgen de ontwikkelingen nauwgezet en zijn in overleg met de sector. Zo is er vanuit het DCR Network voor broedplaatsen een brief aan de Ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Economische Zaken verstuurd met een cc naar de Taskforce waar onder andere Kunsten ’92 en de Federatie Creatieve Industrie bij zijn aangesloten.
 • De overheid biedt steun aan ondernemers. Meer daarover vind je op de website van de Kamer van Koophandel. Specifiek voor Haarlemse ondernemers klik hier.
 • Voor makers, kunstenaars en muzikanten in acute financiële problemen is een noodfonds bij Stichting Amarte in het leven geroepen. Ook is er een ontwikkelbijdrage voor kunstenaars beschikbaar om hun praktijk te verdiepen. Kijk voor meer informatie over het doen van een aanvraag op hun website.
 • Volg de website van Kunsten ’92 die zich als voorzitter van de Taskforce inzet voor de creatieve en culturele sector. De Taskforce zet zich ook in voor praktijken die vooralsnog buiten de boot dreigen te vallen met de aanvullende regelingen.
 • Heb jij als ondernemer bij Klein Haarlem hulp nodig, een vraag, of aanbod? Of wil je gewoon even je hart luchten? Contact Matya, Maarten of Michelle! Laat ons vooral weten waar de knelpunten liggen, zodat wij kunnen meedenken over een oplossing.
 • Op de interne Facebookgroep voor huurders is het mogelijk om informatie met elkaar te delen. Handig om hier lid van te worden als je dit nog niet bent!
 • Grootschalige evenementen van Klein Haarlem zijn vanzelfsprekend geannuleerd tot 1 september 2020. Sommige evenementen gaan online. Wanneer de maatregelen versoepelen kijken we weer naar fysieke mogelijkheden. Via onze nieuwsbrief ontvang je hier informatie over.
 • Heb je zelf ideeën voor een online event? Laat het ons weten. Tip: via de app Houseparty kun je naast overleggen ook spelletjes doen met je collega’s.
 • Online is nu nog belangrijker geworden. We proberen er graag voor te zorgen dat jullie meer exposure krijgen. Heb je een kunstwerk, creatief product of ander initiatief wat we in de spotlight kunnen zetten op onze kanalen? Stuur ons via michelle@kleinhaarlem.nl een berichtje! En vergeet je plekje op deze website niet te claimen bij ‘huurders’.
 • Misschien is het nu tijd voor die webshop. Deze kun je zelf bouwen, bijvoorbeeld via Strato. Of vraag het aan een andere (Haarlemse) ondernemer die dit voor je kan doen! Vergeet niet je webshop te registreren bij de KvK.
 • Lekker (thuis) werken doe je natuurlijk met goede muziek. Wij hebben vast een start gemaakt met een lijst op Spotify. Voeg je favoriete nummer toe!
 • In tijden waarin het coronavirus de culturele sector zijn deuren laat sluiten, gaat online een wereld vol kunst, muziek en theater open. Om te kijken, luisteren of lezen, maar ook om creatief zelf aan de slag te gaan en geheel nieuwe vaardigheden te leren. Voor hele jonge cultuurliefhebbers, en voor wie al wat meer ervaring heeft. De Boekmanstichting zet de komende tijd verschillende initiatieven voor je op een rij. Bron: www.boekman.nl

Hang in there!
Liefs, Klein Haarlem

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Klein Haarlem nieuws?