ontwikkelcombinatie BPD/DeNijs


slachthub

creatieve hub

ontwikkelcombinatie BPD/DeNijs

Slachthub is een hub voor digitale creatieve ondernemers. Klein Haarlem huisvest onder andere muziekondernemers, conceptbureaus, designers, architecten en websitebouwers. En zij beheert het oude slachthuisterrein. Het Slachthuis is een voormalig openbaar abbatoir in Haarlem.

SLACHTHUB

In 2023 zal Slachthub het nieuwe creatieve epicentrum van de stad worden met kantoorruimtes voor digitale creatieve bedrijven. Op het terrein komt o.a. een nieuw popcentrum van Hart en Patronaat en een groot aantal woningen. Het is een te gekke combinatie van factoren. Popcentrum, horeca, woningen en Slachthub voor creatieve bedrijven. Dit wordt een bruisende omgeving. Interesse in Slachthub? Vul dan het formulier in of lees meer via onderstaande link.

 werkruimte Slachthub

Geschiedenis

Het complex werd in 1907 geopend om zo aan de vraag naar vlees vanuit de regio te voldoen. Zo werd onder andere het vlees van de hier geslachte dieren naar de Vleeshal op de Grote Markt gebracht, om daar verkocht te worden. In 1993 verloor het slachthuis zijn functie, er werd toen nog wel een tijdje vlees verwerkt en gedistribueerd. Het slachthuis heeft daarna een lange tijd leeg gestaan en is toen in verval geraakt, maar ook lang dienstgedaan als oefenruimte voor bands onder de naam Daisy Bell Oefenruimtes van Tony en Willeke. Verschillende legendarische Haarlemse bands zijn er groot geworden, waaronder  Chef’Special, Gotcha!, Relax en The Sheer. Na een conflict met de eigenaar verdween de oefenruimte. Er is door de Gemeente Haarlem, Patronaat en Hart hard aan gewerkt om een herbestemming te vinden voor het terrein. Sinds 2010 is het terrein aangewezen als gemeentelijk monument, hierin zijn de volgende gebouwen opgenomen; de directeurswoning, het administratiegebouw, de keurmeesterswoning, de runderstallen en de centrale slachthuishal (met kenmerkende watertoren). Die zal gerealiseerd worden in samenwerking met bouwcombinatie BPD/De Nijs.

Aanmelden

Interesse in Slachthub?  Vul dan onderstaand formulier in.
    Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Klein Haarlem nieuws?